HomeGezond Leuke avocado recepten – extra gezond

Leuke avocado recepten – extra gezond

Posted in : Gezond on by : Thys

Eet je graag avocado’s? Ben je op zoek naar nieuwe en gemakkelijke recepten voor hen? Lees dit artikel voor hele makkelijke en erg lekkere recepten!

Eenvoudig recept 1: Guacamole

Iedereen houdt van guacamole, de zeer smakelijke avocadodip. Het goede nieuws is dat het heel gemakkelijk te maken is. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar avocado’s, knoflook, zout, peper en limoensap.

Schil en pureer de avocado, doe de knoflook de knoflook door de knoflookpers, voeg knoflook, limoensap, zout en peper toe aan de avocado en meng. Hoe eenvoudig is dat?

Als je eenmaal de eenvoudige guacamole hebt geperfectioneerd, kun je veel verschillende soorten guacamole maken door er andere ingrediënten aan toe te voegen. Je kunt er gesnipperde uien, gehakte lente-uitjes, gehakte tomaten of gehakte koriander aan toevoegen.

Een andere manier om guacamole te maken, is door citroensap toe te voegen aan avocado’s in plaats van limoensap.

Serveer je guacamole met maïschips en geniet ervan.

Eenvoudig recept 2: avocadosalades met citrus

Op zoek naar meer avocadorecepten? Avocado’s passen heel goed bij citrussap, zoals limoensap of citroensap. En ze passen heel goed bij schijfjes citrus, zoals schijfjes sinaasappel in een salade.

Maak een salade met een lentemix, avocado, schijfjes sinaasappel en rode ui. Je kunt het heel eenvoudig aankleden, met een beetje citroensap, zout en peper. De kleurencombinatie is erg levendig en deze avocadosalade smaakt ook nog eens heerlijk.

Eenvoudig recept 3: avocadosalades met tomaat

Nog een van onze geweldige avocado-recepten! Avocado’s passen ook goed bij tomaten en uien. Een ander eenvoudig recept voor avocado-salades is als volgt.

Schil en snijd de avocado. Snipper uien, tomaten en koriander. Meng ze allemaal door elkaar, kleed je heel eenvoudig aan met limoensap, zout en peper en serveer.