HomeDiner Avonds weinig tijd maar toch een lekker diner?

Avonds weinig tijd maar toch een lekker diner?

Posted in : Diner on by : Thys

Koken is over het algemeen zo moeilijk als we het zelf maken. Makkelijk koken of hard koken wordt een keuze als je het proces goed doordenkt. Ja, we willen misschien hard koken voor speciale gelegenheden zoals vakanties. Maar meestal werken die makkelijke kookrecepten die we in korte tijd maar met veel smaak kunnen samenstellen het beste.

Waarom wordt dit belangrijk? Of het schema is krap, het geld is krap, of beide. Als je thuiskomt van je werk, ben je aan het klauteren om iets bij elkaar te krijgen om op tafel te zetten. Je zou afhaalmaaltijden of fastfood kunnen doen – opnieuw! Er moeten enkele kookideeën zijn die eenvoudige recepten voor het avondeten bieden. Je blijft staren naar de open koelkast en vraagt ​​je af wat je moet koken.

Maak een einde aan je keukenfrustratie. Hier zijn vier eenvoudige kookideeën die u zullen helpen om gezonde, gemakkelijke recepten van de koelkast naar de tafel te krijgen.

1) Plan van tevoren.


Koken is net als al het andere. Plan je werk en werk je plan. Dit is de beste manier om op tijd en binnen budget te blijven. Stel zelf een wekelijks, of zelfs maandelijks kookboek samen dat je kunt gebruiken. Breek elke pagina op in twee secties – ten eerste wat je moet kopen, ten tweede hoe je het in elkaar zet. Je kunt ‘s ochtends alles op het aanrecht zetten en de maaltijd in een paar minuten klaarzetten als je thuiskomt. Als je snelle en gemakkelijke recepten gebruikt, heb je nog meer tijd.

2) Gebruik je crockpot.

Je kent die wel. Je hebt het al die jaren geleden als huwelijkscadeau gekregen. Het ligt op de plank stof te verzamelen. Was het af en gebruik het. Crock pot cooking heeft het diner klaar als je door de deur loopt. Er is geen voorbereidingstijd na het werk. Je kunt bijna elk vlees, soep of groente (of een combinatie daarvan) in een crockpot koken. De woorden crock pot en easy cooking zouden naast elkaar in het woordenboek moeten staan. Het enige dat u ‘s avonds nog hoeft te doen, is de tafel dekken. Opruimen wordt eenvoudig. 1-2-3 en eenvoudige dinerrecepten worden culinaire hoogstandjes voor uw gezin.

3) Bereid het diner voor bij het ontbijt.


Ja, dit is niet wat de meeste mensen als normaal beschouwen. Ja, dit bespaart u tijd. Je weet wanneer je naar je werk moet. Je hebt de meeste controle over je planning voordat je ‘s ochtends de autodeur sluit. Maak gebruik van de ochtendtijd om de middagtijd te winnen. Plan tijd in om het avondeten klaar te maken en gebruik eenvoudige dinerrecepten. Door enkele eenvoudige kookrecepten te gebruiken, beperkt u uw ingrediënten tot een minimum en neemt u zo min mogelijk voorbereidingstijd in beslag. Als je thuiskomt, hoef je het alleen nog maar op te warmen.

4) Bereid veel maaltijden tegelijk.

Als je in twee dagen een hele maand makkelijke recepten voor het avondeten klaarmaakt, heb je van dag tot dag alleen nog ongeveer 20 minuten over om de maaltijd op te warmen. Open de vriezer in de ochtend. Kies wat er goed uitziet. Zet het die middag in minder dan 30 minuten in elkaar. Het moeilijke deel is al gedaan. Sommige mensen raken overweldigd bij de gedachte om 30 maaltijden in één keer te koken, maar het is echt niet zo moeilijk als je er georganiseerd over bent. We doen het ongeveer zes keer per jaar. Begin met een week per keer als je een langzame start wilt maken, maar dit is een geweldige tijdbesparing op dagelijkse basis en budgetbewust op maandelijkse basis.

Koken is meestal zo moeilijk als we het zelf maken. Makkelijk koken is een keuze voor uw levensstijl als u het proces goed doordenkt. We moeten gewoon onder de knie krijgen wat het beste werkt. Het zijn vaak die makkelijke kookrecepten die we in weinig tijd maar met een grote smaak kunnen samenstellen.