HomeDiner Whisky beste keus voor een fijnproever

Whisky beste keus voor een fijnproever

Posted in : Diner on by : Thys

Whisky moet je leren drinken, het is een beetje zoals koffie. Als beginnende alcohol drinker zul je het waarschijnlijk niet in één keer lusten, maar zodra je de smaak te pakken hebt zul je het enorm waarderen. Er zijn namelijk veel smaken te bekennen in whisky beste kun je het met een beetje water of ijs drinken om het minder sterk te maken.

Whisky beste smaak

Welke whisky beste is? Dat is een persoonlijke voorkeur. De meeste whisky wordt gebrouwen in Amerika, Schotland of Japan. Zo zijn er ook veel verschillende smaken, van rokerig tot karamel. Om erachter te komen wat jouw favoriet is zul je ze eigenlijk allemaal moeten proeven. Er zijn whisky’s in verschillende prijscategorieën, kies er gewoon eentje uit die jou aanspreekt en begin met proeven. Of laat je adviseren door iemand in je omgeving die whisky beste kiest.

Beginnen met whisky drinken

Zodra je start met whisky drinken zul je het misschien niet in één keer lekker vinden. Veel mensen drinken whisky met ijs, maar door het drankje koud te drinken zal dit ten koste gaan van de aroma’s. Indien je whisky wilt verdunnen; doe er dan een beetje water bij zodat het wel op de serveertemperatuur blijft. Begin door whisky beste te ruiken, probeer de aroma’s waar te nemen voordat je daadwerkelijk gaat proeven. Zodra je bent geprikkeld door de geuren kun je een slokje nemen en de drank door je mond heen laten gaan. Kies als beginner liever voor een milde whisky. 

Whisky kopen

Wil je whisky beste uitkiezen? Ga dan naar een speciaalzaak of bezoek een online webshop met een breed assortiment whisky. Kies een whisky uit die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren, kies bijvoorbeeld een milde, kruidige of fruitige whisky. Als beginner kun je het beste voor een milde whisky kiezen. Maar ervaren whisky drinkers kiezen vaak voor hele rokerige whisky’s. Je kunt je ook laten adviseren door een medewerker van de slijterij en er zo eentje kiezen die jij geschikt vindt. Soms mag je zelf whisky beste proeven.

Whisky beste cadeau

Wil je een fijnproever een cadeau geven? Kies dan voor een mooie whisky uit een speciaalzaak. Selecteer jouw favoriete whisky en doe deze aan iemand cadeau of bedenk wat diegene lekker zou vinden. Indien je het lastig vindt om te kiezen kun je je laten adviseren, een cadeaubon kopen of een proefpakketje kopen zodat iemand meerdere whisky’s kan proeven. Leuk voor een verjaardag, als bedankje of als housewarming gift.

Conclusie

Whisky is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je het eenmaal leert drinken en je het lekker vindt zul je het ook enorm waarderen, deze drank zit vol complexiteit en rijke smaken. Indien je net begint met whisky drinken kun je beter beginnen met een milde variant en het eventueel verdunnen met een beetje water. Bekijk online verschillende varianten en vergelijk de smaken met elkaar. Koop eventueel een proefpakket of doe een whisky beste aan iemand cadeau. Perfect voor een verjaardag, of gewoon zomaar voor jezelf.