HomeGezond Waarom kiezen voor een koelkast met glasdeur?

Waarom kiezen voor een koelkast met glasdeur?

Posted in : Gezond on by : Thys

Er zijn bij het kopen van een koelkast voor een horecazaak vandaag de dag verschillende zeer belangrijke aandachtspunten van toepassing waar je absoluut bij stil moet blijven staan. Om te beginnen is er bijvoorbeeld de grootte waar de koelkast over moet beschikken. Het formaat is van cruciaal belang om rekening mee te houden omdat ze bepalend is voor niet alleen de hoeveelheid aan ruimte die ze in beslag neemt, maar ook voor de capaciteit waarvan sprake is. Dit gezegd hebbende geldt voor veel horecazaken dat ze ook hun hoofd breken over het type deur waar hun koelkast over moet beschikken. Gaat men bijvoorbeeld kiezen voor een koelkast met glasdeur of niet? De pro’s en contra’s hiervan hebben we alvast hieronder voor jou op een rijtje gezet. 

Wat is een koelkast met glasdeur?

Zoals de naam al aangeeft is het zo dat er bij een koelkast met glasdeur sprake is van een deur welke is vervaardigd uit glas. Dit zorgt ervoor dat de aanblik van het toestel natuurlijk volledig anders wordt. Eigenlijk is het zo dat er binnen het segment van de koelkasten voor horecazaken een onderscheid wordt gemaakt tussen twee verschillende opties, te weten:

  1. De koelkast met glasdeur;
  2. De koelkast met volledig gesloten deur; 

In het laatste geval zal je uiteraard tot de vaststelling komen dat de inhoud aan het blote oog wordt onttrokken. Het gevolg hiervan is dat een dergelijke koelkast zich helemaal niet leent voor het opbergen van alle gewenste producten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de koelkasten die achter een bar worden geplaatst en waar frisdranken in worden neergelegd. Dit is een klassiek voorbeeld van een situatie waarin een koelkast met een glasdeur eigenlijk echt noodzakelijk is. 

Welke voordelen zijn hier precies aan verbonden?

Er zijn aan het aanschaffen van een koelkast met glasdeur verschillenden best interessante voordelen verbonden. Het voornaamste voordeel heeft ongetwijfeld te maken met de uitstraling waar dergelijke koelkasten over beschikken. In vergelijking met de exemplaren die beschikken over volle deuren moet het dan ook gezegd dat ze er heel wat aantrekkelijker uitzien. Bovendien is het zoals eerder al aangegeven bij een dergelijke koelkast eveneens een mogelijkheid om de inhoud altijd te zien zonder dat daarvoor de deur telkens volledig geopend dient te worden. Op deze manier kan de vaste verbruikskost van een dergelijke koelkast uiteraard grotendeels worden ingeperkt. Bovendien is het bij een koelkast met glasdeur bovendien ook vaak mogelijk om gebruik te maken van speciale, sfeervolle en zeer aantrekkelijk ogende LED-verlichting. 

Wat zijn de nadelen?

Een koelkast met glasdeur aanschaffen brengt uiteraard niet alleen maar voordelen met zich mee. Daarnaast is het namelijk ook zo dat je de nodige aandacht zal willen besteden aan het energieverbruik. Bekend is namelijk dat een koelkast voorzien van een glazen deur over veel slechtere energieprestaties beschikt. De kans bestaat dus met andere woorden dat je geconfronteerd zal worden met heel wat hoger gelegen verbruikskosten. Omwille van deze reden wordt het zeker niet aangeraden om voor al je koelkasten te kiezen voor exemplaren die beschikken over een glazen deur. Een afwisseling maken tussen glazen en volle deuren kan uiteraard in de praktijk wel degelijk.

Op zoek naar wat anders? Dan kan een koelcel ook handig zijn!