HomeGezond Kerstpakketten – ga er niet te laat mee aan de slag

Kerstpakketten – ga er niet te laat mee aan de slag

Posted in : Gezond on by : Thys

Een jaar vliegt voorbij. Voordat je het weet, dient de decembermaand zich al weer aan. Een maand vol cadeautjes, van de Sint en van de Kerstman. En niet te vergeten ook van de werkgever. Want die beloont het goede werk van zijn werknemers met een extraatje. Hij doet dat in de vorm van kerstpakketten. Dit soort cadeautjes baseert zich op een ellenlange traditie. Eeuwen terug begonnen herenboeren hun meiden en knechten aan het eind van het jaar cadeautjes te geven. Meestal was dat een mandje met lekkers van de boerderij. Denk aan melk en kaas, eieren en brood. Die oude traditie is dus uitgegroeid tot het moderne kerstpakket.

Eigenlijk zijn kerstpakketten ook picknickmanden

Vaak wordt er iemand binnen het bedrijf aangewezen om de jaarlijkse kerstpakketten te verzorgen. Dit is niet altijd zo’n eenvoudige taak. Want ook al weet jij zelf wel wat je graag zou willen hebben, je kunt niet bij je collega’s in de hoofden kijken, natuurlijk. Gelukkig zijn er een paar zaken die het altijd en bij iedereen wel goed doen: eten en drinken. Het gemiddelde kerstpakket is dan ook behoorlijk eetbaar. Verrassende drankjes en culinaire hapjes zitten in elk standaardpakket. Wel zou je de drankjes aan kunnen passen aan het personeelsbestand. Zo lijkt het zinvol om in een bedrijf waar bijna alleen mannen werken, eerder te kiezen voor speciaal-biertjes dan voor witte wijn. 

Het gemak van standaard kerstpakketten

Er is een ruime keuze uit standaardpakketten. Maar het kan ook heel leuk zijn om een pakket zelf samen te stellen. Daar zijn wel mogelijkheden voor. Alleen moet je dan wel vrij veel pakketten gaan afnemen. Heb je slechts een tiental kerstpakketten nodig? Dan kun je het beste gaan kiezen uit de standaardpakketten. 

Pakketten afstemmen op je bedrijf

Maar als je duizend of meer pakketten wenst, is zelf samenstellen mogelijk. De dozen kun je dan in bedrijfskleuren en met een bedrijfslogo bedrukken. En de inhoud van de pakketten kun je afstemmen op het bedrijf. Werk je bijvoorbeeld voor een onderneming die veel zakendoet met Spanje? Dan is het leuk om items voor de dozen te kiezen die met Spanje te maken hebben. Een flesje cava bijvoorbeeld of zo’n platte pan om paella in te gaan maken.

Laat het personeel zelf beslissen over de inhoud van hun kerstgeschenk

Ben je bang dat mensen de inhoud van het kerstpakket niet leuk vinden? Dan kun je ook een andere aanpak overwegen. Jij bepaalt dan niet langer de inhoud, maar de ontvanger van de doos doet dat. Dat gaat zo in zijn werk. Als werkgever overhandig je je personeel een mooi uitgevoerde giftcard of cheque. Met een website-adres en een code kunnen je medewerkers dan online gaan. Ze komen dan terecht in een digitale geschenkenshop. Aan de hand van punten kunnen ze dan zelf kiezen wat ze leuk vinden. Net zolang tot de punten op zijn. Ze versturen daarna hun digitale boodschappenmandjes. En enige tijd later ontvangen ze per post kerstpakketten met daarin de zelfgekozen artikelen. Zo’n webshop is best wel groot. Sommige shops laten je kiezen uit veel meer dan duizend producten.