HomeGezond De bekendste soorten superfoods op een rijtje

De bekendste soorten superfoods op een rijtje

Posted in : Gezond on by : Thys

Je hebt er vast wel eens van gehoord, de term ‘superfood’ vliegt ons ten slotte om de oren de laatste tijd. Maar nu vraag jij je vast af; wat zijn die superfoods nu eigenlijk en wat valt hier dan onder? In dit blog kom jij te weten wat een superfood is en hoe je deze kunt verwerken in jouw voedingspatroon. 

Chia zaden

Dit is waarschijnlijk wel een van de meest bekende biologische superfoods, namelijk chia zaden. Deze kleine zwarte zaadjes versterken je immuunsysteem en zorgen voor meer energie. Dit voedingsmiddel bevat het meest omega-3 en zitten vol vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten. De knapperige zaadjes zijn vooral lekker door de yoghurt of smoothie bowl!  

Lijnzaad

Wat ook onder superfoods valt, is lijnzaad. Lijnzaad is gemaakt van vlas en bevat vitamine B1, omega 3 en 6, zink, magnesium en kalium. Als je ze vlak voor gebruik zelf breekt maken ze je darmen schoon. Wel moet je er voldoende water bij drinken, omdat je anders juist verstopt kan raken. Door de neutrale smaak kun je lijnzaad eigenlijk overal doorheen gooien, maar lijnzaad is het lekkerst door koekjes, muffins en crackers. 

Goji bessen 

Deze bekende superfood ken jij vast ook wel, de kleurrijke goji bessen. Ook deze bessen bevatten vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ze helpen je bij het afvallen verminderen net als bijenpollen het verouderingsproces. Ook een opvallend feit is dat goji bessen door goji bessen dieper en beter slapen, en uitgerust wakker worden. Eet een handvol per dag en mix het door de kwark, dan ben je zeker weten goed bezig.

Bijenpollen 

Minstens zo gezond als bovenstaande superfoods zijn bijenpollen. Ze zorgen voor een energiek gevoel en voorkomen zelfs vroegtijdige veroudering, waardoor ze ook wel ‘fontein van de jeugd’ worden genoemd. Daarnaast zorgen ze een mooie huid, glanzend haar en afvallen. Tot slot werken ze goed tegen allergieën als hooikoorts, dat klinkt goed toch? Bijenpollen zijn vooral lekker in combinatie met rauwe cacao, waarover hieronder meer.